Helgens Fotbollshöjdpunkter

Helgens Fotbollshöjdpunkter

Efter ett högt tempo av landslagsfotboll var äntligen klubblagsfotbollen tillbaka i full rulle nu till helgen. Med många blickar riktade framförallt mot Liverpool – Manchester United & Atletico Madrid – Barcelona, så visade det sig vara just dem två matcherna som blev minst dramatiska jämfört med de lite ”mindre” matcherna. Därför har jag nu listat fotbollshelgens tre roligaste matcher i en ranking 3 till 1 där ettan utses till den roligaste matchen. Då jag och mina vänner är lika fotbollstokiga så hade vi inga som helst problem att titta igenom de flesta matcherna under fotbollshelgen.

Här är min ranking på helgens tre mest underhållande och bästa matcher:

3. Lyon 3-2 Monaco

Toppstriden i Ligue 1 har börjat tajta ihop sig mer och mer de få senaste omgångarna och när Lyon skulle ta sig an AS Monaco på hemmaplan var det en chans för hemmalaget att hamna en poäng bakom ligamästarna, om de just slår ligamästarna. Matchens första 30 minuter resulterade i fyra mål där bägge lagen placerat in två mål vardera. Matchens bäste man på plan Nabil Fekir ständigt överlägsen under matchens gång där mittbacksveteranen Glik i det gästande laget stötte på enorma problem mot. Monaco var däremot laget som såg ut att ha mest att komma med, men en sen fällning på just Nabil Fekir av just Glik skulle komma att bli matchens sista spark, innan domaren skulle blåsa av för ett oavgjort resultat mellan de två topplagen. Fekir hade andra planer, med frisparken som skulle slås så blev det just matchens bäste spelare som skulle försöka få den förbi Monaco målvakten Sebastian Subasic. Fekir får till en riktig drömträff som seglar sig förbi över muren rakt ner vid bortre stolpen. Efter målet firats ordentligt försökte ett stressat Monaco få igång bollen så fort som möjligt, bara för att se matchen bli avblåst av huvudomaren.

 

2. Manchester City 7-2 Stoke City

Ja frågan är ju vart man skall börja. Stoke City gästade vidrigt formstarka Manchester City på Etihad Stadium under lördagseftermiddagen i ett soligt Manchester. Med stjärnanfallaren Sergio Aguero borta skadad efter en bilolycka spekulerade många att Stoke med största sannolikhet skulle bjuda på ett gediget motstånd, och så blev det, i 17 minuter. City tryckte på direkt och var i princip livsfarliga i varje anfall. Men ett 3-0 resultat i halvtid gjorde det alldeles för bekvämt för Manchester City trots att Stoke lite smått chockade med ett 3-(2) mål i början på den andra halvleken. Med en enastående bra Kevin De Bryene bakom supertalangen Gabriel Jesus så syntes det klart och tydligt att detta inte var en match Stoke City kunde ta åtminstone en poäng från. Målen fortsatte att rulla in och det blev till slut alldeles för överlägset. Nu toppar Manchester City Premier League med två poäng före sina grannar Manchester United som bara tog med sig ett poäng borta på Anfield.

 

1. Inter 3-2 Milan

Då når vi fotbollshelgens absolut bästa match, Inter Milan mot AC Milan, i det klassiska Milano derbyt. Viasat Sport taggade upp den här matchen som man inte riktigt sett dem göra förut när det kommer till Serie A. Det var ett långt, välanalyserat och intressant studioinslag innan matchen väl skulle börja. Själva derbyt i sig gjorde en inte särskilt besviken heller för den delen. Man kunde i princip ta på stämningen och känna av magnituden när spelarna radade upp sig i spelargången innan de klev in på ett öronbedövande San Siro inför 80 000 väl-tifofierade läktare. Tempot var oerhört bra med ett Inter som pressade på Milan ganska rejält de första 20 minuterna tills de rödvita tog sig i kragen och gav Inter en ordentlig fight. Inters lagkapten Mauro Icardi var det däremot som stal rampljuset i den högt bevakande matchen världen över. Argentinaren stod nämligen för ett enastående läckert hattrick där det tredje målet placerades in tryggt och säkert bakom Gianluigi Donnarummas vänstergavel. Inter är nu obesegrade i 8 raka ligamatcher där man ligger ett poäng bakom lika formstarka Napoli som även imponerat stort denna säsongen.

Kommentarer är stängda.