Padelns utveckling

Padelns utveckling

Ja då denna bloggen enbart inte bara ska rikta in sig på fotboll, utan generellt så mycket som möjligt om vad som rör sporten som sin helhet. Så har jag idag tänkt att skriva om padel tennisens utveckling och vad det nästa steget blir för den oerhört populära och relativt nyuppfunna sporten.

Året 1998 så skapades padeltennisen av en Carlos Alonso i södra Malaga. På den tiden var de en målad plan på en sandstrand mitt under sommaren, året 2014 kan man säga att sporten börjades snappas upp av väldigt många människor, speciellt i Latinamerika & Skandinavien. Idag utförs sporten i en så kalla ”bur” där en mini-version av en tenniplan är omringar av pansarglas och stålgaller för att kunna hålla spelet igång på en hög nivå som det bara går. Pansarglaset är där för att ge ett tillräckligt bra motstånd för bollens rörelsemönster som det bara går, på så sätt hålls spelet igång så lätt och smidigt som möjligt, (och kanske också för att inte kasta in några rack i glaset) .

Padel tennis har de senaste fyra åren utvecklats till en professionell idrott där det nu finns mästerskap av olika genrer där olika nivåer kan spela mot varandra. Men vad som fått denna kreativa sport att fullkomligt explodera över de senaste 12 månaderna har helt enkelt varit möjligheten för alla att faktiskt kunna hyra banor för att bara spela en enkel dubbel på. När planen är såpass liten som den är så skapar det en enorm gemenskap mellan fyra individer där man tillsammans testar varandras tålamod och skicklighet.  När det också kommer till träning så är detta minst lika fysiskt som succésporterna Tennis & Squash, då Padeltennis faktiskt är en kombination av de två. Sporten är även också oerhört lätt att behärska och förstå sig på, låter man spelet helt enkelt gå i drygt 20 minuter så förstår man det garanterat. Det krävs heller ingen särskilt hög nivå för att ha roligt. Nej, att bara hålla igång bollen i sig kommer ge alla chansen att spela på ett sätt som passar alla, resten tar bollen hand om.

Nu har det då gått ett år sen Padeltennis verkligen på riktigt slog igenom, då kanske man tänker, vad händer nu? Jo, i en längre period nu så har sporten uppmärksammats av väldigt stora atleter samt kändisar inom alla yrken. Tennisstjärnor som Roger Federer har bland annat investerat i att bygga upp tio padelbanor i centrala Barcelona. Zlatan Ibrahimovic gick så sent som igår ut med att han kommer själv starta sitt egna padelföretag vid namn ”Padel Zenter”, denna idén fick han från sin fantastiska tid han spenderat med sin fru och barn när de på semestrar i Spanien spenderat majoriteten av sin tid, på att spela Padel. Detta företaget kommer starta i Sverige där tanken är att bygga upp det ledande padel-företaget i hela Sverige genom att sprida ut massvis med banor över hela landet.

Sporten har nu beskrivits som den snabbast utvecklande sporten inom popularitet genom alla tider. Den växer med enorm hastighet, och det känns roligt att det inte bara handlar om den professionella nivån, utan även för gemenskapen den för fram.

Kommentarer är stängda.