Helgens rekommendationer

Helgens rekommendationer

Ja min plan var ju när jag startade denna bloggen att inte rikta in mig alldeles för mycket på fotboll, men idag blir det just fotboll det kommer att handla om. Helgens Premier League fotboll närmar sig med stormsteg och det är ingen tvekan att på att det är en enormt stor press på större delen av lagen inför ligans 9e omgång för denna säsongen. Bollen kickas redan igång på fredagskvällen mellan West Ham United och Brghton Hove Albion. Så tänkte faktiskt skriva om helgens tre Premier League matcher man inte får missa, enligt min åsikt. I slutet på det hade jag även tänkt att dra fram lite roliga fakta som jag tagit ur från Premier League’s sociala plattformer.

Chelsea vs Watford

Krislaget mot toppenlaget? På ett sätt kan man beskriva det så ja, Watford som hittills den här säsongen har imponerat enormt har levererat förödande resultat för både Liverpool & Arsenal vilket resulterat i en välförtjänt fjärde position i ligan. Säsongen såhär långt för Chelsea skulle man inte direkt vilja förklara särskilt lyckosam. tre förluster på åtta matcher skriker inte direkt på ett skräckinjagande sätt mot toppen av tabellen. Det här kommer helt enkelt bli en drabbning som kommer resultera i en ”win win” situation för Watford då de i stort sett inte har något att förlora, medans Chelsea med största sannolikhet behöver skrapa ihop tre viktiga poäng innan man tappar fästet helt och hållet efter Manchester City och Manchester City.

KANAL: Viasat Sport Premium | Lördag 13.30

 

Everton vs Arsenal

Ja här snackar vi verkligen två lag i vad man minst sagt kan kalla för katastrofinledning på sina säsonger. Everton som rekordsatsade på ny värvningar ligger just nu på två poäng från nedflyttningszonen och detta har därför orsakat enorm frustration bland Everton fansen mot huvudtränaren Ronald Koeman. Arsenal har även också inlett säsongen oerhört svagt i jämförelse vad supportrarna förväntade sig. I en säsongsinledning där Arsenal har samlat på sig lika mycket poäng som Chelsea så är det ett klar tecken på att bägge lagen har inlett oerhört svagt. Denna matchen kommer med största sannolikhet avgöra Ronald Koemans framtid också med Merseyside klubben. Skulle hans Everton lyckas få med sig ett eller fler poäng mot London-klubben så förlängs nog holländarens livlina med några meter. En förlust för Arsenal menar nog inte på att Arsene Wenger kommer få sparken, men om matchen på söndagen skulle innefatta en förlust så kommer nog fansen vända sig ännu aggressivare mot ledningen och klubben. Oavsett hur matchen slutar, så kommer någon av klubbarna påverkas häpnadsväckande mycket så tidigt inne på en säsong.

KANAL: Viasat Sport Premium | Söndag 14.30

 

Tottenham vs Liverpool

Tveklöst helgens stora höjdpunkt. Liverpool befinner sig i en minst lika jobbig situation som Arsenal och Chelsea, därför skulle tre poäng för Merseyside-klubben innebära stor skillnad för klubben med tanke på stadiet de befinner sig. Tottenham åt andra sidan befinner sig för närvarande i en väldigt positiv form och tillvaro, med en stabil tredjeplats bakom Manchester -klubbarna och ett 1-1 resultat borta på Santiago Bernabeu mot Real Madrid talar för att det bekvämaste laget för tillfället mellan de båda tveklöst är Tottenham. Men nu återstår då frågan om det käna ”Wembley-spöket” ännu en gång kommer att spöka för den Norra London-klubben, kanske blir det Liverpools tur nu att imponera.

KANAL: Viasat Sport Premium | Söndag 17.00

Kommentarer är stängda.