Helgens fotbollshöjdpunkter

Helgens fotbollshöjdpunkter

Då var fotbollshelgens matcher över och det blev en hel del chock-resultat och dramatiska matcher. Storlag från Europas alla hörn ställdes mot sina respektive lag och det var ingen tvekan om saken, vad som helst kan hända i fotboll. Precis som föregående helg så ska jag igen lista helgens tre bästa fotbollsmatcher över hela Europa. Förra helgen blev det verkligen en match från Europas toppligor, denna helgen ser det lite annorlunda ut.

 

Everton 2-5 Arsenal

Det var ett oerhört pressat Arsenal som reste bort till Liverpool för att ta sig an ännu mer pressat Everton och Ronald Koeman i den nionde Premier League omgången. Det hade pratats hej vilt om att skulle det bli som så att Everton inte får med sig några poäng hemma mot Arsenal så såg det med största sannolikhet ut att bli Ronald Koemans avgång. Matchen inleddes med ett oerhört högt tempo där Wayne Rooney från ingenstans lyckas få till en drömträff där bollen seglade förbi en chanslös Petr Cech. Ett pressat Arsenal i underläge trodde många skulle bli botten för Arsenal, och så blev det. Arsenals stjärn-trio Alexis Sanchez, Mesut Özil och Alexandre Lacazette stod tillsammans för en prestation utöver det vanliga när de tillsammans med ett hungrigt Arsenal bak i hälen smällde in hela fem mål bakom Evertons målvakt Jordan Pickford. Prestationen av Londonklubben blev alldeles för mycket för Everton, och precis när jag sitter och skriver denna texten så har Everton precis gått ut med ett officiellt uttalande där de bekräftar att Ronald Koeman, har fått sparken.

 

Marseille 2-2 Paris Saint-Germain

La Classiqué kanske (om inte är) den största matchen som går att se i Frankrike. Marseille och Paris Saint-Germain är tveklöst landets mest anrika klubbar. Så på söndagskvällen var det en inramning på Stade Vélodrome som var utöver det vanliga. Ett öronbedövande dån av taggade fans, bengaler och alla sorters 90-tals trumpeter ramade in arenan som det får plats 60 000 människor på. Marseille har inte haft en övertygande säsong, men tre poäng skulle ta dem upp på en fjärdeplats, så Marseille var kokande hett när Neymars Paris klev in på arenan.

Hemmalaget tog ledningen redan efter 15 minuter av brasilianaren Luis Gustavo. Firandet fick däremot inte hållas vid liv allt för länge när superstjärnan Neymar på ett elegant sätt tar sig fram innanför straffområdet för att snyggt kvittera. Efter ett enormt slarv av Rabiot så blev det enkelt att ta bollen från fransmannen, bollen slås in till en fritt stående Thauvin som dunkar bollen rakt in i buren för att få hela Stade Vélodrome att explodera i den 78e minuten. Under matchens gång så möttes även Neymar av flertalet föremål som förargat kastades in mot brasilianaren under de fasta situationerna. Detta var nog en av de många anledningar till att anfallaren tappade huvudet när Ocampos lite retsamt fäller Neymar mitt framför domaren, brasilianaren reser sig och mer eller mindre skalla argentinaren till marken för att sedan få sitt elfta (11!!!) röda kort i karriären. Marseille såg att att för första gången på åtta år slå Paris Saint-Germain, men Edinson Cavani hade andra planer. I den 91a minuten så får den Uruguayanske anfallaren chansen att sent kvittera via en frispark tätt utanför straffområdet. Cavani får en fullkomlig drömträff som smäller in i buren via ribban. Matchen slutade oavgjort och det var inga tvivel om saken, La Classiqué var fenomenalt bra.

 

Tottenham 4-1 Liverpool

I en match där tre poäng tveklöst är det viktigaste de båda lagen kan tänka sig, så var det enbart ett lag som stack ut, Tottenham Hotspur. Lagen gick ut på en rekordfullsatt Premier League arena där ett spänningsförväntande Wembley väntade på att lagen skulle rulla igång bollen. Harry Kane stod som vanligt för magin, efter bara 17 spelade minuter så låg Liverpool redan under med 2-0 efter ett genialiskt mål och en förnurlig assist av Harry Kane. Liverpools Mohammed Salah var i princip den enda spelaren som det kändes som de var lite fighting-spirit i. I den 27e minuten så lyckades han på något sätt få in en bollen via bortre stolpen förbi Tottenhams målvakt Hugo Lloris. In på den andra halvleken blev det däremot inget mer för Liverpools del, Dele Alli och ännu en gång Harry Kane utökade resultat till 4-1 (slutresultatet) redan i den 56e minuten, efter det var Liverpool inte ens i närheten av att få tag i en reducering. Så nu är det alltså andra gången på denna säsongen som liverpool förlorar med +4 mål i baken, Klopp måste definitivt försöka få ordning på detta, annars ligger han risigt till.

Kommentarer är stängda.