FIFA Best Football Awards

FIFA Best Football Awards

Igår hölls den årliga galan för när man ska dela ut de mest prestigefulla priserna till spelarna som åstadkommit de största kategorierna i fotbollsvärlden. Bland dessa priserna skulle även världens bästa fotbollsspelare utses, mellan Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Neymar. Prisutdelningen hölls i centrala London inför 800 åskådare där majoriteten bestod av världskändisar. Så tänkte att jag helt enkelt bara gör en snabb uppdatering på vilka som tog hem de största priserna:

PUSKAS Goal Of The Year: Olivier Giroud

Arsenal anfallaren stod den fösta Januari 2017 för ett helt sensationellt mål när fransmannen på ett akrobatiskt sätt klackar bollen ribba in efter ett vackert anfall av hans lagkamrater. Innan det även blev officiellt så blev storspelare som Lionel Messi, Neymar och Frank Lampard frågade om vilket mål det tyckte borde ta hem priset, där var och en tydligt förklarade Olivier Giroud skorpion-spark som det bästa målet.

Team Of The Year:

Varje år så ska en jury få välja ut årets bästa elva. Där kombinerar man samman ett lag med en spelare på varje position som gjort det bästa tänkbara fotbollsåret. Laget var direkt ingen större chock, men kontroversiellt blev det minst sagt. Laget Bestod av följande:

Giuanluigi Buffon, Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, André Iniesta, Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi & Neymar.

 

FIFA Best Player Of The Year: Cristiano Ronaldo

Efter ett häpnadsväckande år för samtliga tre fotbollsstjärnorna Neymar, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Så skulle det slutligen koras en vinnare för priset ”årets bästa spelare”. Cristiano Ronaldo har redan vunnit det mesta detta året och har även stått för ett enormt antal rekord som gjorde han till favorit att vinna priset mot Lionel Messi som också genomfört ett helt otroligt år för både klubb & landslag. Men med hela 26% skillnad av rösterna, så var det den portugisiska anfallaren Cristiano Ronaldo som fick gå upp på podiet och hålla tacktal inför en jublande lokal.

Kommentarer är stängda.