Inför VM-Kvalet

Inför VM-Kvalet

Fredagen den 10 November 2017 ska Sverige te emot Italien på Friends Arena i den första matchen av VM-kvalet. Sverige och Italien som slutade på andraplatsen i respektive grupper har lottats mot varandra. Vinnaren ur detta dubbelmöte, går till VM i Ryssland sommaren 2018. Tänkte därför att jag passar på att skriva lite här och nu om det omtalade dubbelmötet landslagen emellan.

Sverige stod för en fantastisk prestation i VM-kvalet. Då de blågula hamnade i den så kalla ”mardrömsgruppen” så stod det redan klart vilka lag som skulle sluta på första – och andra platsen: Frankrike & Nederländerna. Efter en tuff inledningen började Sverige mata in vinst efter vinst där två av dessa var mot självaste gruppfavoriterna som tidigare nämndes. Sverige höll sig med hela fem omgångar kvar på andraplatsen med 3 poäng för Nederländerna där de till slut inte klarade att komma ikapp Sverige, trots en fantastisk prestation av Arjen Robben. Sverige slutade tvåa och blev ett av de oseedade lagen som därefter helt enkelt skulle lottas mot ett av de seedade lagen, där Italien väntade på andra sidan.

Detta mötet har redan så enormt mycket historia bakom sig, inte bara i möten landslagen emellan, utan spelare som Brolin & Zlatan Ibrahimovic som haft ett sånt enormt inflytande på den italienska fotbollen. Men som vi vet så spelar Zlatan inte längre för landslaget, och detta har därför resulterat i en enorm diskussion bland Italienarna där diskussionen är följande ”vad ska vi ens vara rädda för?”. Italiens förbundskapten, Giampiero Ventura uttalade sig på en presskonferens som inte bara retat upp det svenska folket, utan även italienarna själva. Då Italien redan vet vilket favoriter de är, så lönar det sig knappast med att svara ”vi ser oss själva redan i slutspelet 2018” när frågan var ”kommer ni klara av att slå Sverige?” från reportern. Detta har nu faktiskt skapat en diskussion där majoriteten av fotbollsfans världen över hellre ser Sverige gå vidare än Italien. Det gjordes röstningspooler i England, Spanien, Nederländerna och Tyskland där samtliga fans från länderna röstade på att de håller på Sverige i detta dubbelmötet, tack vare Italiens kaxighet.

Imorgon kommer en lite djupare analys om landskampen, i perfekt timing inför morgondagens kvällsmatch som kommer ses av över 4 miljoner svenskar. 

Kommentarer är stängda.